Kaj je celulit?

Celulit je maščobno tkivo, ki nastane zaradi zastoja tekočin v tkivih in je torej posledica slabe prekrvavitve. Prizadene boke, stegna, zadnjico in druge predele telesa, kjer je nakopičena maščoba, tudi trebuh in nadlahti. Je želatini podobna snov sestavljena iz maščobe, vode in nerabnih snovi ujeta tik pod kožo.

S pravilnim načinom življenja in s pravilno nego, lahko vašemu telesu vrnete želeno obliko, koža pa bo spet lepa, gladka in napeta.

Celulit je tesno povezan s prehrano, še posebno ob njegovem nastajanju. Izogibajte se živalskim maščobam, soli, zelo začinjenim jedem, sladkorju v čisti obliki in vsem vrstam sladic ter alkoholu. Zelo pomembna je tudi telesna dejavnost. Nezadostno gibanje je vzrok, zaradi česar sta koža in mišično tkivo bolj ohlapna, presnova maščob slabša in čezmerno nalaganje teh na tipičnih ženskih mestih bolj pogosto. Gibanje pospešuje tudi krvni obtok in izločanje v telesu nakopičenih odpadnih snovi. Seveda je pomembna tudi pravilna masaža.

Tako kot celulit in maščobne obloge niso nastale čez noč, se jih tudi ne da tako hitro odpraviti. Zato je pomembno, da  se odločite za najboljšo ponudbo, paketni program.

 

Nazaj na masaže

Spletna stran uporablja piškotke! Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih in onemogočanju si preberite v pogojih uporabe.
Preberi več o onemogočanju piškotkov..

EU Cookie Directive Module Information